joi, 23 iunie 2011

Moartea unui suflet

Postat joi, 23 iunie 2011  la ora 16:34:00  

    "A intrat pe uşă. Era îmbrăcată gros. El era în faţa ei. Ea s-a înroşit, l-a privit o fracţiune de secundă in ochi, apoi şi-a mutat privirea în jos. Stătea fâstâcită în prag.  
        El s-a apropiat, şi-a băgat mâna în părul ei de la ceafă, a izbit-o de uşă, apoi a sărutat-o pe colţul gurii. A luat-o de mână şi a dus-o până în mijlocul camerei, unde a început s-o dezbrace.
        Prima dată i-a dat jos timiditatea, emoţiile si iluziile. A urmat naivitatea, pe care i-a sfâşiat-o cu dinţii. Orgoliul i l-a călcat în picioare, îl plictisea îngrozitor. Cu o mână îi mângăia pervers demnitatea, iar cu cealalta îi rupea naturaleţea.
        Nu-i venea să creadă cât de gros putea fi ea îmbrăcată. A început să se agite: i-a aruncat pe jos zâmbetele, siguranţa, căldura, inocenţa şi puterea.
        Şi s-a oprit. A privit-o bănuitor. Ştia că ascunde ceva. În timp ce-i dădea jos haina personalităţii, a uitat să-i umble în buzunare. Într-unul a găsit ironia, umorul, visele şi amintirile, iar în celălalt i-a descoperit frica, frustrarile, nervii, lacrimile şi ura. A lăsat-o goală în mijlocul camerei şi a vrut să plece. Ea l-a prins de mână:
        - Ai uitat ceva. 
        - Ştiu. Nu-l vreau, n-am ce face cu el.
        - Te rog...e prăfuit, vechi, obosit şi murdar, însă trebuie să-l iei.
        El i-a împins mâna la o parte, zâmbind ironic, iar ea l-a plesnit cu sufletul peste faţă. 
        - Dacă tu nu-l vrei, atunci nu-l vreau nici eu.
        El a căzut la picioarele ei, uitându-se mirat la bietul suflet ce se zvârcolea pe jos. Ea s-a aşezat lângă el. Acum amândoi erau calmi şi se uitau placid la moartea unui suflet.
        - Cum ai putut să faci aşa ceva?
         Ea a răspuns şoptit:
        - Măcar eu am ştiut ce înseamnă să ai unul."

Despre Annitu

Write admin description here..

10 comentarii:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top