duminică, 24 iulie 2011

E... muzică!

Postat duminică, 24 iulie 2011  la ora 22:56:00  

        Hy. Astăzi voi vorbi singură aici aiurea despre… muzică. După părerea mea, nu iubirea e cel mai important lucru în viaţă şi nici banii, nici prietenia… ci… muzica.Sunt foarte multe de spus despre muzică, aş putea scrie despre ea până mâine, fără să mă opresc, dar acum e vorba doar despre anumite piese.
        O să fac o comparaţie ciudată, dar e singura care îmi vine în minte la ora asta: Sunt momente în viaţă în care… din motive mai mult sau mai puţin plăcute, un om trebuie să poarte doliu. Mă rog, nu asta e important.  Şi, să zicem că în acele 6 luni sau câte sunt de doliu, un om se schimbă fizic (slăbeşte sau se îngraşă) destul de mult, deci, atunci când trece acea perioadă tristă a doliului, hainele acelui om nu se mai potrivesc. Aşa e şi cu muzica; Treci peste o perioada grea, în care ai ascultat numa’ piese triste, de jale, deprimante şi…  realizezi că, dacă ai şi tu chef, ca tot omu’, să te pişte ceva pe ureche în mod plăcut, nu prea mai ai ce să asculţi. Sau ai, dar ce ai ? Piese pe care, dacă le asculţi, te cam lasă rece, pentru că nu te  mai identifici cu versurile, e ca şi când ai purta hainele dinainte de doliu, care acum îţi sunt prea mari sau nu te mai încap.
        Acum îţi merge bine, eşti ok, nu poţi să mai asculţi piese cu versuri triste. Şi ce faci ? Ce faci când realizezi că e momentu’ să faci cevaLe schimbi ca pe nişte haine. Cauţi ceva nou, ceva mai vesel, care să se potrivească cu noua ta stare de spirit, cu noul tău mod de viaţă. Îţi pare rău că le laşi pe celelalte în urmă, pentru că ele au fost cele care au fost alături de tine
în momentele când te simţeai singur, lăsat baltă de toţi,atunci când credeai că viaţa ta e complet distrusă,(deşi eşti numa un adolescent care trece printr-o perioadă nasoală), când simţeai că nu mai poţi, că nu ai niciun umăr pe care să plângi. Acele piese triste, deprimante, au fost singurele care ţi-au adus puţină bucurie, te-au făcut să te simţi bine că există cineva care s-a gândit să compună nişte versuri atât de frumoase şi triste în acelaşi timp, care ţie ţi se potrivesc ca o mănuşă.
        Le-ai fost recunoscător pe moment, că te-au făcut să ieşi din impas, dar acum, după o furtună violentă care a lăsat multe suflete distruse (sau doar pe al tău), e timpul să răsară soarele, trebuie să renunţi la ele. Dar nu renunţi de tot. Le laşi acolo, într-un folder în care speri că nu va mai fi niciodată nevoie să intri, sau dacă vei intra, o vei face doar ca să asculţi o piesă care-ţi aduce aminte de acea perioadă negră din viaţa ta, ca să-ţi aduci aminte cât te-ai chinuit să readuci soarele în viaţa ta, ca să îţi aduci aminte că eşti un om puternic, care reuşit să treacă cu bine peste un episod neplăcut.
        Ce trebuie să faci acum?  Intra pe Google, află ce a apărut nou şi descarcă un album al unui cântăreţ care nu se vaită pe piese că l-a părăsit iubita pentru altu’ care avea mai mulţi bani decât el. După ce l-ai descărcat, pune-l în winamp, caută piesa perfectă (cu versuri încurajatoare şi vesele), îndrăgosteşte-te de ea, simte-o şi…  pune-o pe repeat. Da, exact aşa. O  să te simţi mult mai bine, o să-ţi dea încredere în tine şi o să te bucuri mult mai bine de succes.
        Un exemplu de piesă perfectă:

Despre Annitu

Write admin description here..

4 comentarii:

 1. Interesanta situatie, mi-a placut comparatia ta cu doliul e in mare parte adevarata. Dar acum daca se pune problema asa, unora nu le place sa asculte muzica, nu suporta nici un fel de gen (rock,pop,clasica..etc) nimic, atunci cum se pune problema, persoana respectiva poate fi etichetata ca o persoana "fara viata" sau in orice alt fel? Nu pe toti ii atrage muzica, pe unii ii atrage pictura(de exemplu) si muzica ii lasa rece.
  Este destul de impresionant faptul ca te relaxezi cand asculti muzica, si intr-un fel(pentru mine) uimitor ca asculti muzica hip-hop. Ma bucur ca atunci cand asculti muzica esti intr-un fel in lumea ta.

  Hug&Kiss,ylly

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte adevarat ce spui aici..eu, de exemplu, dupa ce am terminat o relatie care durase vreun an si un pic, ascultan in continuu Cradle of Filth - Nymphetamine si Anathema - One last goodbye; acum, nu prea le mai suport. Ascult Deathdrive si alte formatii de la care, parca primesc energie pozitiva!!
  P.S. : E bine ca asculti DOC :D

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top