luni, 21 octombrie 2013

Cum a fost la finala Battle MC 2013

Postat luni, 21 octombrie 2013  la ora 15:07:00  

        Întâi de toate, marea finală BATTLE MC a fost organizată de HIPHOPLIVE și se referă la un campionat național de battle MC, inițiat în 2012. Tradiția s-a păstrat, așadar, aseară, pe 20 octombrie 2013, a avut loc al doilea campionat de battle MC în clubul din București Colectiv.
        Mai întâi, au avut loc preselecții în București, Ploiești, Pitești, Constanța și Brașov și, în final, s-au ales 12 MC care au trecut în finala de ieri, 20 octombrie. Cei 12 finaliști au fost: Faust, Shobo, Skitt, Pietonu, MC Coco, Tesla Cilum, Dspekt, VerigaLipsa, Seb, TZP, CVDAS și Hootz.
        Astfel, la marele “măcel”, cei 12 finaliști s-au luptat în rime și s-au întrecut în insulte mai mult sau mai puțin subtile și, mai mult sau mai puțin reușite.
        Trecând peste detaliile foarte ok și funny din timpul rundelor, în final, totul a fost puțin ciudat. Deși toți am mers acolo cu speranța că va câștiga cineva care face rap curat, pentru primul loc s-au luptat MC Coco și TZP. De ce e asta rău? Pe scurt, TZP, un mic cocalar gras cu crucea de juma’ de kil’ la gât, cu un tricou strâmt care îi accentua formele…rotunde și cu nelipsita șapcă pusă în stil țigănesc, întoarsă, pe vârful cheliei. La fel de succinct, MC Coco, cu multe asemănări cu Puya la voce și la stil, care, ca să impresioneze publicul, și-a dat tricoul jos să se dea mare cu coloana vertebrală ce se întrezărea prin piept și l-a aruncat spre public, ca un adevărat MC cunoscut doar la el în bloc (părere personală: și nici măcar acolo). Din fericire, publicul ascultător și de altceva în afară de Salam, i-a aruncat tricou înapoi în mufă.
         Aceștia fiind cei doi “rapperi” care se luptau pentru premiul de 3000 lei, câștigătorul marei finale BATTLE MC a fost MC Coco, după cum toată lumea se aștepta. La o adică, dintre un cocalar care o dă pe față că e cocalar și un cocalar care se crede a fi MC, e normal să fie ales ăl mai puțin dezagreabil.
        Nu mai zic de juriul care a cam dezamăgit pe toată lumea, umblând mai apoi zvonulețe (din surse sigure, dar ca domnii în cauză să se simtă mai ok, le vom numi zvonulețe), Kazi Ploae a venit în juriu ca să bea moca, Deliric care și-a întins taraba de șepci ca la piață a venit pentru promovarea brandului. Deci, fiecare își urmărește interesele. În plus, în juriu a mai fost Arssura, care oricum nu e înghițit de nimeni și fanii lui sunt ascultătorii de Guță și pițipoancele ce cred că ascultă rap. Singurul care a fost ok din toate punctele de vedere a fost Omu Gnom, care este și a fost întotdeauna pe treaba lui și nu a urmărit niciodată nimic.
        Așadar, în opinia mea, tot show-ul nu și-a meritat prețul biletului de intrare, chiar dacă a fost unul mai mult simbolic. Sperăm că la anul va fi mai bine și nu vor mai fi problemele menționate mai sus, dar nici altele de tip organizatoric (pentru că alții s-au văitat de asta, deși, din punctul meu de vedere, nu a fost așa rău).

Despre Annitu

Write admin description here..

8 comentarii:

 1. In primul rand,Big UP! pentru poza ce reprezinta articolul...Pace si Respect pentru origanizatori si munca depusa,dar poate la anu' isi vor da mai mult interesul...cum ar fi aratat un juriu de genul Vexxatu' Vex / Deceneu / Omul Gnom / Arssura (cu toate ca nu sunt fan Arssura,ca si caracter...,dar ca Battle Mc si-a facut si inca isi face treaba) ?

  RăspundețiȘtergere
 2. @Bulciu Răzvan, îți spun eu cum ar fi arătat cu Vexx, Deceneu, Omu Gnm și Arssura în juriu: era totul mai corect, nu era nevoie să se repete de 15 ori o rundă doar ca să câștige cine vor ei și nu erau fazele în care unii au urcat pe scena de 7 ori și alții doar o dată.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bai: genu asta de evenimente aveau flerul lor la timpul lor. Acum lumea si ma refer si la artisti si la cei care ii idolatrizeaza, s-au dus oarecum spre partea de business ( asta in legatura cu ce ai spus tu de Deliric). Si sincer , am fost la prima editie : Cand s-a strigat de catre Aforic cine vrea sa se bage la battle, au fost fix........3 participanti......d-abea d-abea au mai fost convinsi doi trei care au venit cu texte din melodiile lor personale ( vezi Nino) . Cand nu ai lume care sa se bage.....e normal sa nu ai de unde sa alegi. Cat despre toata msicare: e business....e greu sa redai atmosfera aia d eghetto, versuri de ghetto, raw hip-hop cu oameni care poate nu mai cred in asta. Si e normal, lumea se schimba. Cat despre cine a castigat si cine nu....in doua trei luni lumea a si uitat deja, zic eu, deci chill..

  RăspundețiȘtergere
 4. Dragoș Cristea, de data asta chiar nu s-a pus problema de lipsă de rapperi dornici să participe la battle. Au fost de la început 70 de persoane din care s-au ales cei 12! Crezi că din ăia 70 nu se găseau unii într-adevăr,cu mai puțin tupeu, dar cu o lirică bună, care să nu fie cocalari și care să nu se comporte ca Alex Velea? Și tocmai asta mă deranjează, că totul e un business infect, organizat cu scopul țintit doar spre obținerea de bani, nu și de momente cu muzică de calitate... Cât despre swagger-așul ăsta care a câștigat, știu că nu va beneficia prea mult de succesul publicului. În general genul ăsta de succes obținut prin arătarea non-valorii e efemer.

  RăspundețiȘtergere
 5. Trist ca dracu'. Pace pentru Gnom si cam atat. Ceva imi spune ca si pe viitor va fi la fel de penibil. Asta doar in cazul in care nu se gandesc astia sa schimbe juriul, cum ai precizat si tu..

  RăspundețiȘtergere
 6. Era de asteptat .Nu a mai fost Krem prezentator ?

  RăspundețiȘtergere
 7. @Flavius, sper ca la anul să fie mai bine. Nu am fost la finala Battle MC în 2012, dar am înțeles că a fost mult mai rău (știu ce te întrebi, dar...da, se poate mai rău). Deci, lucrurile evoluează. Sperăm doar să fie mai ok pe viitor.

  @Alin, ba da, Krem a fost prezentator. Și chiar a făcut atmosferă.

  RăspundețiȘtergere
 8. asa e cand spui adevarul, multi prosti iti sar in cap. big up pentru postare.

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top