vineri, 9 mai 2014

Cum să tratezi un hoţ

Postat vineri, 9 mai 2014  la ora 22:56:00  

        Nu înţeleg cum pot fi unele persoane atât de blege şi cum pot înghiţi căcaturi la nesfârşit. În ultima vreme am auzit în jur numai de furturi; la liceu un idiot tot fură milioane din genţile colegilor, unele cunoştinţe se plâng că la muncă se fură genţi, adidaşi, ochelari de vedere, ş.a.m.d. 
        Şi acum mă-ntreb, tu, ca victimă, ca persoană care a pierdut 11 milioane care reprezentau munca ta pe 2 luni, sau ochelarii fără care nu poţi să vezi să-ţi pui alarma pentru a doua zi sau doar o pereche amărâtă de adidaşi, cum să stai ca o capră bleagă şi să zici "eh, n-am ce sa fac pentru că nu se ştie sigur cine a făcut asta". Ba da, în căcat, când chestiile de genul ăsta se întâmplă şi există doar un suspect, de ce dracu mai contează că nu ai o dovadă palpabilă? Lipsa sau existenţa unei dovezi atunci când tu ştii sigur cine a făcut asta nu-l face pe hoţ mai mult sau mai puţin vinovat. 
        Adică... ştii că ţi s-au furat din geantă nu-ştiu-câte-sute sau zeci de lei şi în momentul ăla a fost în clasă doar un tip, nimeni altcineva şi mai ştii şi că în urmă cu o oră s-a holbat la cum răsfoieşti hârtiile verzui din portofel, dar "nu ştii dacă e el, pentru că nu ai nicio dovadă şi n-are rost să te iei de el aiurea". Ştii că ţi s-a furat geanta cu 11 milioane de la muncă şi că în clădire mai era doar o persoană care a aflat ulterior că i-au dispărut ochelarii de vedere şi o persoană care a avut zeci de antecedente şi care, totodată, are fiica în spital şi se vaită în permanenţă că nu are bani şi că ar face orice să-i obţină, dar "nu ştii dacă e ea, pentru că nu ai nicio dovadă şi n-are rost să te iei de ea aiurea". Ştii că ţi s-au furat ochelarii şi că în urmă cu ceva timp acea persoană ţi-a bătut apropouri că nu mai are ochelari şi că ai tăi i se potrivesc, dar "nu ştii dacă e ea, pentru că nu ai nicio dovadă şi n-are rost să te iei de ea aiurea"
        Şi-n cazul ăsta, CUM poţi să stai aşa,  ca o balegă ploştită,  să dai ochii cu jegu' de om care te-a furat, cum să îl saluţi ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat doar pentru că "nu ştii dacă e el, pentru că nu ai nicio dovadă şi n-are rost să te iei de el aiurea"? Cum să nu-l apuci de păr şi să-l dai puţin cu dantura de marginea trotuarului până-ţi permiţi să faci o pictură frumoasă din sângele lui? Cum să nu îţi pui cheile între degete şi să-i fuţi un pumn în gură şi să faci din dinţii lui noi brelocuri pentru chei? Cum să nu calci în căcat, apoi să-i dai o talpă-n bot să-i faci buzele maro?
        Nu vă-nţeleg. În cazul ăsta meritaţi să vi se întâmple din nou, pentru că, din moment ce omul  care v-a furat vede că încă îl trataţi ca pe un prieten, normal că o va face din nou, pentru că ţine, pentru că staţi ca blegii şi parcă o cereţi.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

3 comentarii:

 1. sa fi hoț implica multe calitati , cum ar fi : echilibru , calmitatea si dexteritatea , asa ca ,hotilorrr fiti mandrii , nu toti pot :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Înainte de orice, trebuie să spun că am râs cu lacrimi, abordarea ta a fost superbă :))
  Dar ca să fim și serioși, da...ai perfectă dreptate, nu trebuie să ținem cont de nimeni și de nimic când e vorba să ne apărăm bunul. Și totuși, oricum ar fi, nu există nicio scuză să nu depui măcar plângere la poliție ca să spui ce ți s-a întâmplat. Din ce observ, e vorba de un hoț prost, care se și dă de gol. Deci nu văd de ce atât de multă impasibilitate din partea victimelor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Abordare mai corecta ca asta nu se putea :D BIG LIKE! Sparge-i mufa :v

  RăspundețiȘtergere

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top