joi, 13 noiembrie 2014

Relaxare ca-n copilărie

Postat joi, 13 noiembrie 2014  la ora 23:28:00  

        Cea mai frumoasă perioadă din viața oricui e cea a copilăriei, când vii acasă, găsești totul curat și frumos, tu nemaiavând altceva de făcut decât să fii relaxat, să te simți bine, să te bucuri de timpul liber. 
        Dacă ești unul din adulții plini de responsabilități care trebuie să se împartă între viață socială, viață profesională și treburi casnice, copilaria îți lipsește cel mai mult. Nimic nu e mai neplăcut decât să vii acasă după o zi de muncă și să vrei să te relaxezi, dar să nu poți, deoarece e dezordine. Tânjești după vremurile în care tu te distrai și când veneai acasă găseai totul impecabil, care parcă te chema să stai și să te relaxezi. Și ai vrea să redevii copil, dar din păcate, nu este posibil. Dar este posibil să savurezi din nou acele plăceri, bucuria acelor clipe. Asta în momentul în care pleci în concediu. Atunci poți redeveni copilul fără griji și stres care se relaxează, apoi vine acasă și găsește totul impecabil, pus la locul lui, aranjat, exact cum era acasă.
        Plecarea în concediu este de multe ori o provocare. Intenția este să ne relaxăm, să ne bucurăm de timpul nostru liber într-un mod cât mai plăcut, cât mai relaxant cu putință. Pare simplu la prima vedere, însă din păcate nu este chiar așa. Este puțin mai complicat, deoarece dacă nu ținem cont de câteva reguli, totul se poate transforma într-un fiasco, ajungând ca țelul nostru de a ne relaxa să se spulbere, ba chiar să fim mai stresați decât am venit în concediu. Fiind perioada vacanțelor, m-am gândit că ar fi cazul să spun câte ceva despre cum să ai o vacanță liniștită.
        Deja știm cu toții cât de important e să avem condiții climatice corespunzătoare, să alegem o locație sigură din toate punctele de vedere, să fim asigurați. Ceea ce vreau eu să amintesc aici sunt condițiile necesare relaxării și bunăstării noastre psihice. Pentru a fi complet relaxați, trebuie să ne asigurăm că hotelul sau pensiunea pe care o alegem sunt exact ceea ce avem nevoie. Asta implică să ne dea acel sentiment de "acasă" excluzând însă factorul "efort". Să creeze acea stare de "acasă" pe care o aveam în copilărie. Și asta implică o curățenie exemplară. Desigur, când spun de curățenie, toată lumea se gândește la băi curate sau așternuturi proaspăt apretate. Eu aș merge mai departe și aș aminti de fețele de masă. Pentru a fi "ca acasă", pentru a simți răsfățul, fețele de masă trebuie să fie imaculate. Cine se poate simți relaxat mâncând pe o masă a cărei față e plină de pete sau dintr-un material prost? Absolut nineni. 
         Așadar, eu întotdeauna mă uit la fețele de masă și doresc să colaborez doar cu cei care aleg fețe de masă executate bine, din materiale superioare și imaculate. Și nu e vorba doar de răsfăț, ci și de sănătate. Alăturarea unei mâncări, oricât de gustoasă unei fețe de masă pătată sau îngălbenită, strică parcă și gustul mâncării. Deci detaliile contează. Dacă doriți rafinament, țineți cont de detalii.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top