duminică, 18 ianuarie 2015

Un animăluț mic, o responsabilitate mare

Postat duminică, 18 ianuarie 2015  la ora 20:29:00  

        De curând a fost ziua mea, iar acest lucru mi-a amintit că acum câțiva ani, cu această ocazie, am primit un cadou drăguț care nu putea fi împachetat. Nu pentru că ar fi fost prea mare, chiar dimpotrivă, era mic și blănos și foarte gălăgios. Am primit de la o amică un pisoi de o lună, ce abia făcuse ochi și a învățase să meargă. Ne-am împrietenit imediat, de cum l-am luat în brațe.
        A început să se plimbe prin toată casa, să miroasă, să descopere cu ochișorii aceia mari, curioși și negri, dorind să se acomodeze cu noua lui casă și noua sa familie. E important pentru el să descopere, să învețe, să se acomodeze și, cel mai important, să se obișnuiască cu micuța lui cutiuță cu nisip. Ceea ce, se pare că a făcut foarte repede. 
        Fiind micuț, nu făcea decât să se joace, să doarmă și să miaune după mâncare când se trezea. Însă îi placea foarte mult și să fie alintat; Plângea și se revolta ca un rebel dacă nu i se făcea pe plac sau dacă nu era ținut în brațe atunci când dorea el. Și, deși știam că nu e neapărat corect, de multe ori nu mă puteam stăpâni să îi fac pe plac. 
        Pentru că dincolo de un ghemotoc mic și blănos, un animăluț este o responsabilitate extrem de mare, pentru că de educația și sănătatea lui trebuie să te ocupi constant și pentru că nu aveam timpul și spațiul necesar, a trebuit să renunț la el și să-l ofer unui prieten.
        Este un sentiment absolut minunat să vii acasă și să te întâmpine o pereche de ochișori mici și negri atașați unui ghem de blană mic și pufos, cum de asemenea este minunat sentimentul să îl vezi, zi de zi, crescând sub ochii tăi și ajungând la maturitate, dar dacă nu ai suficient timp să te ocupi de el, îi creezi mai mult rău. 
        În concluzie, dacă doriți să vă cumpărați un animăluț, fiți siguri că le oferiți tot ceea ce au nevoie, pentru că odată intrat în viața ta, acesta devine mai mult decât o vietate prin casă, devine un suflet care te iubește necondiționat și te așteaptă cu nerăbdare să te întorci acasă. Iar un bun ajutor pentru asta poate fi sitetul www.petpal.ro, un site care vă ajută enorm să vă răsfățați micuțul prieten și să îi oferiți tot ceea ce are nevoie pentru a se simți fericit și sănătos. 
        Așa că, cum noi încercăm să consumăm ceea ce e mai bun și încercăm să ne protejăm sănătatea, așa trebuie să procedăm și cu animăluțul, care odată intrat în viața noastră devine respobsabilitatea noastră.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top