vineri, 27 februarie 2015

Sfaturi pentru un somn comod, relaxant și odihnitor

Postat vineri, 27 februarie 2015  la ora 22:16:00  

        Sunt 7 miliarde de oameni pe Pământ, dar șansele să găsim două persoane care să doarmă la fel sunt aproape nule. Însă un lucru este comun la fiecare persoană: toți avem nevoie de un somn odihnitor care să ne încarce bateriile pentru următoarea zi. Pentru a face față provocărilor pe care le vom întâmpina a doua zi, e important să avem parte de un somn odihnitor înainte. Dacă o persoană nu reușește să se odihnească, acest lucru poate duce în timp la probleme de memorie, apatie și, în cazuri mult mai grave, la halucinații.
        Pentru a avea parte de un somn comod, relaxant și odihnitor, trebuie să nimerim combinația și echilibrul perfect între pat, saltea și lenjerie. Când investim într-un pat, nu trebuie să ne gândim la costuri și nu trebuie să îl alegem pe cel care costă cel mai puțin. Fiind o investiție pe termen lung, patul trebuie să fie durabil și de calitate, pentru că în joc este starea noastră de sănătate.
        Înainte să alegem un pat, trebuie să calculăm cu atenție și cu exactitate mărimea pe care trebuie s-o aibă, astfel încât să fie destul de mic cât să lase suficient loc liber de trecere în cameră, dar destul de mare și spațios încât să avem loc să ne întindem corpul și ca să dormim comod. De asemenea, înainte de a cumpăra un pat trebuie să măsurăm cu grijă și înălțimea cadrului de pat, pentru că fiecare persoană are propria înălțime pe care o consideră confortabilă, la îndemână și comodă.
        Salteaua este însă cea care face diferența cu adevărat. Pentru a evita situațiile în care dimineața simțim că încă ne apasă îngrozitor oboseala de ieri, e important ca salteaua să fie aleasă cu mare grijă. Aceasta trebuie să ne permită să avem parte de un somn odihnitor, dar și să ne relaxăm atunci când ne uităm la televizor sau când citim o carte. Pentru a evita probleme de sănătate (la nivelul coloanei vertebrale) care pot apărea dacă salteaua nu este una potrivită și comodă, trebuie să alegem o saltea ergonomică și antialergică.
        Un alt element important care contribuie la un somn odihnitor, relaxant și comod este lenjeria de pat. Cel mai bine este să alegem lenjerii bumbac, pentru că acest material este mai rezistent, catifelat, nu produce alergii și se simte foarte bine pe piele la atingere. E important ca aceasta să fie spălată periodic și schimbată cât mai des, pentru ca somnul să fie unul mai confortabil și mai îmbietor.
        Totodată, design-ul patului are un rol notabil dar nu la fel de important ca aspectele menționate mai sus și ar trebui ales încât să se potrivească cu restul mobilierului din dormitor și pentru a conferi un aspect plăcut întregii camere.
        În concluzie, pentru a avea parte de un somn confortabil, relaxant, comod și odihnitor, este nevoie să căutăm cu atenție patul perfect pentru noi și să nu ne ferim de investiții mari, pentru că în timp acest mic sacrificiu va aduce beneficii importante asupra stării noastre de sănătate.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top