marți, 21 aprilie 2015

Animalele iubesc necondiționat

Postat marți, 21 aprilie 2015  la ora 23:20:00  

        Încă de la începuturile lumii, odată cu dezvoltarea abilității omului de a pune întrebări, acesta s-a tot întrebat care poate fi sensul vieții. Păreri au fost multe, însă unii consideră că sensul vieții ar fi de fapt iubirea necondiționată. Nu știm încă dacă e adevărat, însă ceea ce știm este că dragostea, dincolo de concept, este ceva minunat. Iubirea necondiționată, acel sentiment că cineva te iubește exact pentru ceea ce ești este un gând care te înalță, care parcă îi atribuie vieții un sens și are capacitatea de a-ți pune un mare zâmbet pe chip, care are abilitatea să îți redea buna dispoziție și energia risipite după o zi grea, la muncă sau la școală.
        Însă în goana asta nebună la care ne supunem din dorința sau, mai bine spus, din nevoia de a ne asigura existența, uităm să mai dăruim. 
       Astfel, cursa asta nebună sfârșește cu o izolare pe care o simțim în puținele momente în care nu mai alergăm și ajungem să ne dorim să avem momente de relaxare și amuzament. Însă nu știm cum am putea face acest lucru, mai ales în cazul celor care sunt departe de părinți, nu au timp de o relație stabilă, iar singurele amiciții sunt cele serviciu, cu oameni care se află în aceași stare de stres și însingurare.
        În acest caz, cel mai bun prieten poate ajunge un animal de companie. Un cățeluș sau o pisicuță adoptați de mici, din clipa în care au făcut ochi și au plecat de lângă familia lor patrupedă, fie datorită abandonului stăpânilor, fie rătăcindu-se pe străzi. Odată adoptat, dus acasă și hrănit, alintat și mângâiat, animăluțul va înțelege imediat că aceea este noua sa casă, iar tu ești noua sa familie.
        Prin urmare, vei fi surprins să îți privești animăluțul crescând și mereu aștepându-te să vii acasă cu aceeași emoție zi de zi. Ei sunt capabili să îți ofere iubire necondiționată și asta se vede încă din clipa în care intri în casă și încep să se agite și să se alinte pe lângă picioarele tale. Chiar dacă au deja mâncare și apă, tot vor reacționa așa, deoarece ceea ce le lipsește lor este compania și afecțiunea ta.
        Și pentru asta e nevoie de foarte puțin, doar o vizită la un petshop și la FanVet din când în când și, la schimb, ai în casă un suflețel mereu gata să te iubească necondiționat.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top