miercuri, 27 mai 2015

Unde îmi organizez muzica

Postat miercuri, 27 mai 2015  la ora 01:43:00  

Aș dori să vorbesc despre una dintre condițiile de care trebuie să ții cont înainte de a începe să faci muzică, indiferent de ce gen. Vom lua ca exempu muzica rap. 
Deci, pentru început trebuie să ai în vedere faptul că este foarte important, indiferent că ești producător muzical, dacă ești sau vrei să fii DJ sau poate MC, trebuie înainte de orice să fii un bun ascultător muzical. 
Nu orice ascultător de muzică poate să o și facă, dar fără doar și poate, orice om implicat în muzică, fie că în mod profesionist, fie că în mod amator, este vital să fie înainte de orice un bun ascultător. După cum spune un proverb, meseria nu se fură, se învață. 
Exact așa este și în artă. Iar muzica, ea însăși o ramură a artelor nu are cum să fie o abatere de la regulă. Indiferent de talent, fie el înăscut sau obținut pe parcurs al cuiva, fără a fura puțină meserie, nu se poate face nimic. 
Dar totuși, ce înseamnă a fura meserie când în cazul muzicii? E vorba de a fura un stil, o tehnică, o procedură? Ei bine, categoric nu. Precum pentru a fi un bun tenismen, trebuie să iubești foarte mult tenisul, să fii mai mult decât unul dintre cei ce  merg și admiră, interesandu-i doar scorul si rezultatele, trebuie să fii susținător al sportului respectiv, să îl analizezi, să privești și în ansamblu și în detaliu. 
Exact acest lucru trebuie să îl faci și ca pasionat de muzică. Înainte de-a ajunge să fii un practicant activ în domeniul muzical, trebuie să treci prin etapa de a fi un bun ascultător. Și asta nu se reumă doar la a merge la concerte și la a cumpăra materiale, (deși acest pas este pilonul de bază în a fi un bun ascultător). 
Este foarte important să ai playlisturi foarte bine grupate și aranjate, să ai ordine în muzica pe care o asculți. Acum nici nu mai e atât de dificil ca înainte. Acum ai un real ajutor de la yplaylist, care nu doar că este extrem de accesibil, dar te și ajută să îți faci ordine în muzică, să ai playlisturile bine aranjate. Are avantajul de a te pune în legătură cu aproape toate site-urile de profil. 
După ce ai îndeplinit și această condiție, de a avea muzica foarte bine grupată, va urma partea în care trebuie să asculți. Mult, divers, fără să critici fără o bază stabilă. E ca o bibliotecă, în care după ce ordonezi cărțile, începi să le savurezi. După ce îți formezi bagajul de cunoștințe, poți începe să scrii și tu una. 
Spor la ascultat!
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top