joi, 2 iulie 2015

Utilizări pentru gheața carbonică

Postat joi, 2 iulie 2015  la ora 08:14:00  

        Gheața carboncă, cunoscută și sub denumirea de gheață uscată, este din punct de vedere ștințific forma solidă a dioxidului de carbon. Aceasta are o temperatură mai scăzută decât cea a apei înghețate.
        De obicei, este folosită la conservarea și păstrarea alimentelor, băuturilor și a altor produse într-o stare nealterată, în cazul în care nu poate fi folosită metoda refrigerării ciclice. Dar mai este folosită și în domenii precum viticulutră, medicină, transporturi medicale sau lumini arhitecturale.
        Însă, în ultimii ani, apa carbonică a început să fie întrebuințată foarte des pentru a se obține efectul de fum. În momentul în care gheața carbonică este introdusă în apă, se crează nori denși de ceață. Astfel că gheața carbonică a ajuns să fie foarte des folosită în teatre, concerte, discoteci, petreceri, nunți, botezuri, platouri de filmare, ședințe foto, prezentări de modă, lansări de produse și alte ocazii, deoarece gheața carbonică ajută la crearea efectelor dramatice.
        Totodată, gheața carbonică mai poate fi folosită la ocazii festive pentru crearea efectului de fum în pahare. Acestă gheață nu are gust sau miros și, cel mai important aspect este că nu e toxică, astfel că băuturile pot fi consumate în voie fără a fi pusă în vreun fel sănătatea persoanei care savurează conținutul paharului.
        Gheața carbonică pentru efecte speciale este des folosită în paharele de șampanie, băuturi tari sau cocktail-uri deoarece tăria alcoolului este mult mai puțin evidentă, dar aroma băuturii este mai intensă și se simte mult mai bine.
        Gheața carbonică are un rol impresionant și în cazul unei petreceri închinate sărbătorii de Halloween. Această ajută la crearea unui efect dramatic și infricoșător, dar reușește să transmită și teama de necunoscut persoanelor aflate la o petrecere unde este folosită gheață carbonică.
        Printre avantajele efectelor de fum realizate cu gheață carbonică se află și faptul că aceasta este mai grea decât aerul, deci la finalul spectacolului, nu se ridică, ci se dispare treptat. Totodată, gheața carbonică nu are niciun miros, deci nu va crea efecte nedorite participanților la evenimentul festiv, dar nici nu pătează, deci poate fi folosit fără probleme în preajma materialelor textile.
        Deși efectul creat de gheața carbonică este spectaculos și pare de vis, este timpul să vă spunem că acesta este realizat foarte ușor și poate fi accesat la un preț foarte avantajos; Fumul este realizat cu ajutorul unei mașini speciale care conține apă la o temperatură foarte ridicată. În momentul în care se dorește crearea efectului de fum se introduce gheața carbonică alături de apa fierbinte.
        Nu în ultimul rând, gheața carbonică este folosită pentru sablare, procesul ce ajută la curățarea și netezirea pieselor metalice printr-un jet împroșcat spre suprafața care trebuie să fie netezită și curățată.
        În concluzie, fie că este vorba despre teatru, un concert, discotecă, o petrecere, o nuntă, un botez, platourile de filmare, o ședință foto, o prezentare de modă, lansarea unui produs sau altă ocazie, efectele speciale de fum realizate cu ajutorul gheții carbonice oferă evenimentului un plus de profesionalism.
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top