miercuri, 25 noiembrie 2015

Importanța jocurilor în viața unui copil

Postat miercuri, 25 noiembrie 2015  la ora 14:22:00  

Joaca este o activitate cu un rol foarte important în viața unui copil. Aceasta contribuie la o dezvoltare sănătoasă, normală și armonioasă a celui mic. Pentru copii, jocurile și joaca reprezintă cea mai importantă activitate a zilei, acel moment pe care îl așteaptă întreaga zi atunci când este la școală sau grădiniță, și chiar și atunci când doarme și e normal să fie așa. Tocmai de aceea, e de datoria părinților să combine joaca cu educația, încercând astfel să îi facă pe copii să învețe lucruri noi în timp ce se joacă.
În timp ce se joacă, copiii au ocazia de a învăța lucruri noi în timp ce se distrează, fără să conștientizeze că un simplu joc este de fapt o lecție foarte importantă pentru ei. De exemplu, site-ul specializat pe comercializarea de jocuri, unde se găsesc o multitudine de jocuri, JucariiJocuri.ro, pune la dispoziție o gamă variată de jocuri educative din care copiii pot învăța noțiuni elementare în timp ce au parte de distracție și de voie bună.
Jucându-se, copiii au parte de distracție și plăcere, iar pentru părinți cel mai important lucru de pe lume este să își vadă copiii fericiți. Iar atunci când se joacă, principalul scop al copiilor este obținerea plăcerii și a distracției, lucru care îi face pe părinți, la rândul lor, fericiți.
De asemenea, joaca reprezintă primul stadiu de învățare și activitate creatoare. Prin joc, copiii își exprimă sentimentele, dorințele, explorează relații sociale, prin faptul că acele simple jucării înseamnă de fapt un mediu social (de exemplu, în 2 ursuleți de pluș un copil nu va vedea doar 2 ursuleți de pluș, ca un adult, ci va vedea o relație socială între 2 ființe cu rol social). Totodată, prin joc, copilul își folosește toate simțurile (văz, auz, miros, simț tactil și gust), ceea ce face ca joaca să fie o activitate foarte importantă din viața copilului.
La joacă, cel mic obține cunoștințe noi, are parte de experiențe inedite, obținând astfel un spirit de observație, o atenție ascuțită, gândire amplă și spirit artistic, lucruri ce îl ajută să evolueze din punct de vedere mintal, social și fizic și care îi oferă o dezvoltare normală și sănătoasă.
Prin niște jocuri care par (pentru adulți) banale, un copil descoperă cum funcționează lucrurile într-o societate, învață lucruri elementare ce îl vor ajuta toată viața (să deseneze, să numere, să calculeze, să creeze lucruri noi), își dezvoltă o latură artistică care îi va dezvolta abilitățile emoționale și își crează o lume imaginară care îi satisface propriile dorințe, ajutându-l astfel să se cunoască pe sine, încă de mic.
Astfel, copilul își crează propria personalitate de mic și își dezvoltă capacitățile și competențele de bază.
În concluzie, joaca are un rol foarte important pentru dezvoltarea emoțională, scoaială, cognitivă și fizică a copilăriei și are, cu siguranță, efecte benefice în viața de adult a copilului de acum.

        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top