marți, 19 ianuarie 2016

Probleme legate de functionarea motoarelor electrice

Postat marți, 19 ianuarie 2016  la ora 10:37:00  

            Un motor electric este utilizat pentru producerea energiei mecanice in diferite activitati si aplicatii industriale sau chiar domestice. Unele dintre problemele cu care posesorii de asa ceva se confrunta din cand in cand includ si faptul ca motorul se supraincalzeste, produce zgomote peste limita normala, vibratii puternice, dar tin si de faptul ca motorul poate sa nu porneasca de indata sau deloc dupa ce este pus in functiune.

In mod normal, un motor electric reprezinta un dispozitiv care produce energie mecanica prin canalizarea energiei electrice. Acest aparat minune al industriilor de tot felul este achizitionat pentru a fi utilizat intr-un spectru larg de aplicatii, fie ca este vorba despre uzul in gospodarie, fie ca este vorba despre utilizarea acestuia in cadrul unitatilor comerciale extinse. Daca este sa ne gandim mai bine, orice dispozitiv care implica miscari mecanice se foloseste de un asemenea motor electric. Cateva aparaturi care se bucura de viata datorita acestuia din urma sunt urmatoarele: ventilatoarele electrice, ventilatoarele centrifugale sau axiale, pompele de apa, calculatoarele si chiar statiile de epurare.
       Cu mult inainte de aparitia curentului alternativ folosit in zilele noastre, curentul direct de la bateriile portabile a fost folosit drept sursa de electricitate. In vremurile moderne, atat curentul alternativ, cat si cel direct, sunt folosite in configuratia acestui tip de echipament pentru punerea in functiune a diverselor aparaturi de lucru. Intelegerea bazelor acestor motoare electrice si a pieselor componente ale acestora ajuta la diagnosticarea mai simpla a problemelor asociate cu unitatile electrice in cauza.
Principalele elemente din care sunt constituite sistemele electrice de genul sunt rotorul, campul magnetic, comutatorul, periile, osia si sursa de alimentare care poate fi atat directa, cat si alternativa. Principiul de functionare al acestui tip de motor este de a crea o motiune de rotatie cu ajutorul electromagnetismului. In cazul in care esti catusi de putin priceput la domeniul echipamentelor electrice si dispui de motoare de genul care se pare ca nu mai dau randament, ai putea sa verifici un pic care este problema.
Precautii inainte de verificarea motoarelor electrice
Insa, inainte de a te apuca de reparatii, trebuie sa te asiguri ca vei opri alimentarea curentului electric pentru a preveni vreo accidentare neplacuta si chiar mortala. Astfel, trebuie luat la cunostinta faptul ca aceste motoare electrice reprezinta niste echipamente foarte periculoase. Daca nu esti chiar atat de sigur legat de ceea ce se intampla rau cu echipamentul si daca nu te pricepi la asa ceva, mai bine ai chema un specialist. Ochelarii de protectie fac parte din echipamentul de securitate pe care ar trebui sa il porti in momentul interventiei.
Una dintre cele mai intalnite probleme care apar odata cu uzarea si nefolosirea in termeni adecvati a motorului electric se refera la supraincalzirea acestuia. Aceasta situatie poate fi datorata unei ventilari inadecvate sau a unei alimentari sarace cu aer rece. Pentru a solutia asta, ar trebui verificate peletele ventilatorului motorului pentru curatarea oricaror depuneri de prafsi mizerie. Daca sistemul de ventilare merge asa cum trebuie, atunci problema cauzata se poate datora unui motor defect. Chiar si in cazul in care vei ajunge la aceasta concluzie de unul singur, tot vei ajunge la interventia unui specialist, deoarece trebuie facuta o examinare corecta a capacitatii motorului si, eventual, schimbat cu totul. 
        Dacă îţi place ce scriu, poţi da like la pagina blogului:

Despre Annitu

Write admin description here..

0 războinici au comentat:

Ai o părere despre ce-ai citit mai sus ?

Abonează-te
ca să primești e-mail când se postează ceva nou.

© 2011 - 2018 Război în... 1. Toate drepturile rezervate.
back to top